Yemekler

MİDYAT MUTFAĞI

Midyat’ın kendine özgü yemekleri, yörede yetişen bitkilerin yardımı ve yaşam tarzının belirleyiciliğiyle geleneksel bir boyut kazanmıştır. Midyat mutfağının zenginliği, gelmiş geçmiş uygarlıkların kültür birikimleri ve yöre halkının medeniyetteki değişim sürecinde kendilerini yenilemedeki yetenekleri ile açıklanabilmektedir.

Çeşitli dinlerin dinsel törenleri için hazırlanan yemekler, düğün, doğum ve ölüm sonrası geleneksel günler ve ayinler için özel olarak yapılan hayır yemekleri, yöre mutfağını oluşturan öğelerden bazılarıdır.

Yöreye has baharatlar kullanılarak lezzeti arttırılan geleneksel yemekler arasında, kitele(haşlanmış içli köfte), ırok (kızarmış içli köfte),  şemburek, sembusek , etli dolma, kibe (işkembe ve bumbar dolması), kaburga dolması, metfune(türlü), acin(üzeri yumurtalı çiğköfte), lebeniyye sayılabilir.

 

 

 

Açıklama: C:\Users\Win10\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\kıtele.jpg

 

Kıtele, İçli Köfte

 

 

Açıklama: 41113213_528129647627384_6466183369909600256_n

 

Şemburek, Şam Böreği

 

 

 

 

Açıklama: ırok

 

Irok, Kızarmış İçli Köfte

 

 

 

Açıklama: kaburga

 

Kaburga Dolması, Kaprağaye

 

 

 

 

 

 

 

Kibe, Bumbar Dolması

 

 

 

 

Açıklama: 993614dc95163ef1ede87b3dbdd56b1d

 

Etli Dolma

 

 

 

 

 

Açıklama: metfune

 

 

Metfune, Kış Türlüsü

 

 

 

 

 

Açıklama: lebeniye-corba-1

 

 

Lebeniyye Çorbası

 

 

 

 

Close menu